Les mascaretes de protecció fetes a casa em protegeixen del Coronavirus?

La resposta contundent de la comunitat a Hong Kong ha ajudat a aplanar la corba, adoptant ràpidament els protocols que ja coneixien de l'epidèmia de la SARS del 2003 fent, entre altres, un ús massiu de mascaretes casolanes.

L’escassetat de mascaretes quirúrgiques d’un sòl ús ha portat a la població a fer-se mascaretes a casa en ambdues epidèmies, que segons un estudi de la Universitat de Cambridge* on es comparava l’ús de mascaretes fetes a casa amb les quirúrgiques, les màscares de cotó casolanes van capturar el 71% de partícules de 0,65-1,1 micres, enfront del 86% de la màscara quirúrgica. Tot i que les màscares quirúrgiques van capturar un 15% més de partícules, les màscares de cotó ho van fer sorprenentment bé. 


*Davies, Anna & Thompson, Katy-Anne & Giri, Karthika & Kafatos, George & Walker, James & Bennett, Allan. (2013). Testing the Efficacy of Homemade Masks: Would They Protect in an Influenza Pandemic?. Disaster medicine and public health preparedness. 7. 413-418. 10.1017/dmp.2013.43.