El crit d'auxili d'un pare: "El meu fill necessita mascareta i no pel coronavirus"

Font: elnacional.cat

L'Organització Mundial de la Salut ha repetit dia rere dia, des de l'inici de la crisi del coronavirus, que generar alarma no és bo, i fins i tot pot ser perillós i provocar problemes greus. 

Un crit d'auxili

L'exemple d'això últim és la petició que ha difós Daniel Follente a través de Change.org i on denuncia que l'alarmisme desmesurat està esgotant les mascaretes a les farmàcies deixant-ne sense per a la gent que realment, sí les necessita. 

"El meu fill de 4 anys sí necessita mascareta, i no pel coronavirus: Assegurin el proveïment!", denuncia Daniel Follente en la seva publicació. Explica que al seu fill li van trasplantar el fetge i que, per tant, li cal l'ús de la mascareta cada dia per evitar qualsevol infecció ja que "el que per a qualsevol altra persona seria inofensiva a ell pot fer-li molt de mal", diu aquest pare desesperat.

Però el del seu fill no és l'únic cas, ell mateix explica en aquesta petició a Change.org que el mateix els hi passa als pacients amb tractaments oncològics o trasplantats; i lamenta que molts d'ells, a causa d'aquest exagerat alarmisme pel coronavirus, "van a a la seva farmàcia o al seu centre de salut i es troben que no hi ha existències de la mascareta que necessiten". 

Per això, Daniel Follente demana als mitjans, i a tothom, que siguin "rigorosos" amb els missatges d'alarma i sol·licita signatures per "demanar a Sanitat que estableixi uns criteris comuns perquè en totes les farmàcies d'Espanya es dispensin les màscares als que realment les necessiten i no es venguin a qui no les requereix ".